Värme, lugn och gemenskap på Vimmerby Folkhögskolas nya webbplats

En webbplats där fokus ligger på att förmedla en känsla av värme, lugn och gemenskap samtidigt som det yttersta målet är att fånga upp potentiella studenter var vårt uppdrag när Vimmerby Folkhögskola hade bestämt sig för oss som leverantör av den nya webbplatsen.

En webbplats där fokus ligger på att förmedla en känsla av värme, lugn och gemenskap samtidigt som det yttersta målet är att fånga upp potentiella studenter var vårt uppdrag när Vimmerby Folkhögskola hade bestämt sig för oss som leverantör av den nya webbplatsen.

Projektet har genomförts tillsammans med en av våra samarbetspartners – reklambyrån Stegra. Det är deras arbete med den grafiska profilen som ligger till grund för webbplatsen som vi sedan byggt.

För att förmedla värme, lugn och gemenskap har stort fokus lagts på bilder. Med hjälp av bra bilder ger webbplatsen rätt känsla och sidan präglas utan att man behöver sätt ord på det. För att enkelt hålla webbplatsens besökare informerade om vad som händer på skolan publiceras nyheter direkt på startsidan – i form av både text och bild. Med hjälp av nyheterna ser man också till att vara en aktiv skola där det hela tiden händer saker.

vfhs-startsida

Webbplatsens startsida med bland annat nyheter.

Av två anledningar byggdes det helt kundanpassade ansökningsformulär som finns på webbplatsen – ökad konverteringsgrad och för att underlätta det administrativa arbetet.

vfhs-formular

Ansökningsformuläret där eleven enkelt fyller i sin ansökan direkt på webbplatsen.

Att det finns möjlighet att fylla i ett ansökningsformulär direkt på webbplatsen ökar chanserna att fånga upp potentiella elever. Eleven kan sitta hemma i soffan och smidigt och enkelt skicka in sin ansökan med alla de uppgifter som krävs. Skolan får då ett mail med samtliga uppgifter och har på så vi allt samlat på ett och samma ställe, vilket underlättar det administrativa arbetet oerhört.

Besök den nya och inspirerande webbplatsen här! http://mindb.it/fpz

Den här bloggposten innehåller följande
SiteFactory CMS

SiteFactory CMS är vår stabila och välutvecklade CMS-plattform. SiteFactory CMS såg dagens ljus redan 2003. På den tiden var publiceringsverktyg som fenomen i sin linda.

Robin Månsson
Robust, effektivt och noggrant är nyckelord som kännetecknar Robins programmering. Över 1 000 genomförda projekt sedan år 2000 bidrar givetvis till stor erfarenhet och kunskap. Robin är utvecklingsansvarig på Mindbite och ansvarar dessutom för Mindbite Cloud.