Färgstark webbplatsdesign till ukm.se

För ganska exakt ett år sedan lanserade vi en större uppdatering till UKM - Ung Kultur Möts i form av en ny publik webbplats och ett tillhörande administrationssystem. Nu ett år efter var det dags för nästa lansering, denna gång har webbplatsen uppdaterats med en färgstark design som bygger på kundens nya grafiska profil.

UKM – Ung Kultur Möts, anordnar festivaler runt om i landets kommuner som en mötesplats för unga. Vi har sedan 2008 varit leverantör av deras administrationssystem samt den publika webbplatsen.

Under hösten 2016 tog de ett beslut att göra en större uppdatering av båda delarna och i januari 2017 lanserade vi en helt ny publik webbplats samt ett kopplat administrationssystem. För att uppdatera och modernisera sig på alla plan ville även kunden uppdatera sin grafiska profil.

Nu, ett år efter första lanseringen har vi på Mindbite lanserat en stor uppdatering på nytt – denna gång med en webbplatsdesign som är framtagen och anpassad efter den nya grafiska profilen.

UKM tog på egen hand fram en grafiska manual samt en skiss som visade hur webbplatsens startsida skulle vara uppbyggd för att passa in på profilen. Utefter den skissen har vår formgivare och våra utvecklare tagit fram design och byggt upp webbplatsen alla sidtyper och kopplade filer som exempelvis deltagarlistor, diplom och cv som kan plockas ut som pdf. Det är en modern, färgstark och genomtänk design som speglar kundens kreativa verksamhet och relativt unga målgrupp.

Sidan har även byggs om för att vara mer flexibel för kunden att jobba med. Bilder och texter på så väl startsida som de andra sidorna styr kunden själv ifrån SiteFactory. Festivalsidorna som ska fungera som en anslagstavla där viktigt information om varje enskild festival samlas, har byggts om för att det ska finnas möjlighet att anpassa med egen toppbild, lägga till undersidor och kopplade filer.

Spana in webbplatsen här!

UKM har sedan 1997 anordnat festivaler runt om i hela landet. Tusentals ungdomar har deltagit under åren med inslag på scen, alster i utställning eller som crew (funktionärer och arrangörer). Festivalerna är indelade i lokal-, region- och riksfestival och riktar sig till unga i åldern 13-20 år.

Den här bloggposten innehåller följande
SiteFactory CMS

SiteFactory CMS är vår stabila och välutvecklade CMS-plattform. SiteFactory CMS såg dagens ljus redan 2003. På den tiden var publiceringsverktyg som fenomen i sin linda.

Picture of Marcus Alsér
Marcus är säljare och projektledare med lång erfarenhet av att driva både stora och mindre projekt, på jobbet och utanför. En man som bär många hattar; systemarkitekt, försäljare, VD mm. Det kräver stenkoll på alla pusselbitar i det vi gör.