Lokal handel på nätet

På alla hjärtans dag var det premiär för Boston Clothings nya webbshop – www.bostonstore.se. Som vanligt i våra projekt har vi tänkt hela vägen och Bostons kassasystem är direkt synkat mot webbshoppen. Det innebär att artiklar, lagersaldo och priser hela tiden är i synk mellan den fysiska butiken och webbshoppen.

Ytterligare ett roligt e-handelsprojekt som givit bra resultat på kort tid för vår kund. Vi tror att en förutsättning för att den fysiska butiken ska finnas kvar är att man har en närvaro på nätet också. Samtidigt är det inte bara att starta upp utan man behöver tänka igenom affärsprocessen så att man inte hamnar i en administrativ börda som tar mer tid än det ger. Tur att vi är experter på just det 🙂

bostonstore.se använder WordPress som plattform och WooCommerce som e-handelsmodul. Betalningarna sköts och hanteras via Klarna.

På marknadssidan så synkar hela butiken mot Facebook som i sin tur trycker ut produkterna till Instagram. Det gör att Boston Clothing snabbt och enkelt kan marknadsföra nya produkter med bild, text och korrekt pris i olika flöden som drar in kunder till butiken.

Vi har även integrerat Mailchimp för att skapa ytterligare vägar att nå ut till nya och befintliga kunder.

Den här bloggposten innehåller följande
API/Integration

API och integrationer är en lika naturlig del av vår vardag som att utveckla webbplatser och webbaserade system i våra olika plattformar. Inte sällan behöver vi även integrera andra system och då normalt sett via API:er, avläsningar eller annan datainhämtning.
Läs mer om API/integration här

E-handel

E-handel är ett naturligt steg att ta om man exempelvis har en fysisk butik där man vill utöka sina möjligheter till försäljning, eller om man vill starta en renodlad webbshop.
Läs mer om e-handel här

WordPress

WordPress är vår primära plattform för att ta fram nya webbplatser oavsett storlek. Skalbarheten, snabbheten och den tekniska utvecklingen är svårslagen.

Marcus Alsér
Marcus är säljare och projektledare med lång erfarenhet av att driva både stora och mindre projekt, på jobbet och utanför. En man som bär många hattar; systemarkitekt, försäljare, VD mm. Det kräver stenkoll på alla pusselbitar i det vi gör.