Ny webbshop till lundhs.com

Peter och Tony Lundh

I slutet av 2019 fick vi i uppdrag av Lundhs Produktion i Hultsfred att titta på en ny integrerad lösning av deras kassasystem, ekonomisystem och webbshop. I deras nuvarande lösning krävdes det mycket manuellt arbete för att hålla priser, lagersaldo och orderinformation uppdaterat.

Igår var det premiär för deras nya webbshop som bygger på den senaste tekniken med full integration mot deras andra system.

I och med vår långa erfarenhet kring integrationer, analyser av affärsflöden och hantering av data på ett så effektivt sätt som möjligt så passade detta uppdrag oss väldigt bra.

Så från ett startläge där alla system jobbade helt separat så blev den färdiga lösningen enligt nedan.

Respektive system gör det som det ska för att sedan lämna över till nästa system i kedjan

PC Kassa är deras kassasystem som innehåller alla deras artiklar. För att få ut dessa strukturerat kopplade vi på PC Kassas API-lösning. API:et läser vi av med vår egna open source-plattform Mox. Mox hanterar artiklarna och skickar dom vidare in till Woocommerce för vidare behandling. I WooCoomerce kompletteras produkterna upp med bilder och annan metadata för att sedan publiceras och kunna säljas.

Vid köp i webbshoppen jobbar lösningen åt andra hållet och ser till att hålla lagersaldot i PC Kassa och Fortnox uppdaterat. På det här viset har Lundhs Produktion kapat många timmar i veckan och kan nu istället fokusera på värdeskapade aktiviteter istället för att flytta data manuellt från ett system till ett annat.

Vi är otroligt nöjda och stolta över vår produktion som då involverar alla våra nyckelkompetenser:

  • Design och uppsättning av en snygg webbplats
  • WordPress med e-handel i form av WooCommerce
  • Integration av stödsystem med hjälp av Mox
  • Digitalisering och effektivisering av manuella rutiner
Del av Lundhs fysiska butik i Hultsfred

Besök www.lundhs.com redan idag – ett mecka framförallt om du är fiske- och jaktintresserad.

Den här bloggposten innehåller följande
API/Integration

API och integrationer är en lika naturlig del av vår vardag som att utveckla webbplatser och webbaserade system i våra olika plattformar. Inte sällan behöver vi även integrera andra system och då normalt sett via API:er, avläsningar eller annan datainhämtning.
Läs mer om API/integration här

E-handel

E-handel är ett naturligt steg att ta om man exempelvis har en fysisk butik där man vill utöka sina möjligheter till försäljning, eller om man vill starta en renodlad webbshop.
Läs mer om e-handel här

Mox

Mox är vår open source-plattform som vi använder för system och publika lösningar som kräver mer komplex programmering. Mox är en effektiv, modern och robust plattform och fungerar lika bra till små snabba system som till storskaliga affärssystem.

UCS Mindbite Cloud

UCS Mindbite Cloud erbjuder stabil hosting i såväl delade miljöer som på egna virtuella eller fysiska servrar. Vi hjälper dig med den lösning som passar bäst utifrån dina behov.

WordPress

WordPress är vår primära plattform för att ta fram nya webbplatser oavsett storlek. Skalbarheten, snabbheten och den tekniska utvecklingen är svårslagen.

Marcus Alsér
Marcus är säljare och projektledare med lång erfarenhet av att driva både stora och mindre projekt, på jobbet och utanför. En man som bär många hattar; systemarkitekt, försäljare, VD mm. Det kräver stenkoll på alla pusselbitar i det vi gör.