Webapp för skolluncher till Vimmerby kommun

I konkurrens med andra webbyråer vann vi precis innan påsk en expressupphandling från Vimmerby kommun där syftet var att erbjuda en webblösning för ”Take away luncher” för gymnasielever.

I nu rådande corona-tider ställs mycket på sin spets och nya utmaningar behöver hanteras i snabb takt. I och med att alla gymnasieelever sedan en tid tillbaka har all undervisning hemifrån så har Vimmerby kommun funderat på hur man ska kunna erbjuda dom take away-lunch, samtidigt som man vill mildra den negativa effekten som corona har på framförallt restauranger.

I konkurrens med andra webbyråer vann vi precis innan påsk en expressupphandling från Vimmerby kommun där syftet var att erbjuda en webblösning för ”Take away luncher” för gymnasielever.

På mycket kort tid har vi tagit fram en specialanpassad lösning där gymnasieelever kan hämta ut sin ”take away” lunch på någon av de restauranger eller matbutiker som kommunen tecknat avtal med. För eleven innebär vår lösning ett enkelt sätt att äta en god lunch samtidigt som lösningen också stimulerar lönsamheten för kommunens företagare.

I skrivande stund är 17 restauranger och butiker anslutna till tjänsten. Att testa nya rätter för dagen är något som flera av de ungdomar vi talat med ser som en bra effekt. Appen är enkel att använda för eleverna, och för restaurangen/butiken är det enkelt att följa upp hur många luncher som serverats. Ett automatiskt underlag skapas också för fakturering till kommunen. Kommunen kan dessutom få ut fördjupande statistik, hantera eleverna samt lägga till nya anslutna företag i systemet.

Vi är extra stolta över att i dessa tider kunna visa att våra produkter från Mindbite håller en högklassig användarvänlighet och att vi samtidigt är med och möjliggör lönsamhet för andra företag i en svår tid. Det går också hand i hand med vårt breda och genuina samhällsengagemang.

Själva systemet bygger på vår egen open source-plattform Mox. Mox är en effektivt, modern och robust plattform och fungerar lika bra till små snabba system som till storskaliga affärssystem.

Den här bloggposten innehåller följande
Mox

Mox är vår open source-plattform som vi använder för system och publika lösningar som kräver mer komplex programmering. Mox är en effektiv, modern och robust plattform och fungerar lika bra till små snabba system som till storskaliga affärssystem.

Systemutveckling

Systemutvecklingen har alltid varit ett stort område hos oss. Utifrån kundens behov anpassar vi vilken plattform som gör jobbet bäst i respektive projekt.
Läs mer om systemutveckling här

Marcus Alsér
Marcus är säljare och projektledare med lång erfarenhet av att driva både stora och mindre projekt, på jobbet och utanför. En man som bär många hattar; systemarkitekt, försäljare, VD mm. Det kräver stenkoll på alla pusselbitar i det vi gör.