mockuper-4

Gymnasieluncherna är igång igen

I och med att våg 2 av corona-epidemin drog in över Sverige beslutade Vimmerby kommun att återigen gå tillbaka till distansundervisning för gymnasiet. Till en början valde man att saxa mellan olika klasser för att göra en kombination av minskad smittspridning men också minska effekten av att behöva studera på distans. Detta ändrades sedan när staten beslutade att all undervisning på gymnasienivå skulle ske på distans ett par veckor senare.

Systemet vi tog fram till Vimmerby kommun i påskas pensionerades i juni när vårterminen var slut (om det systemet kan du läsa här). Nu blev det en återuppstart med extremt kort varsel och dessutom en del ombyggnad för att hantera lunchkuponger till olika klasser för olika veckor. Tur då att våra utvecklare i kombination med vår open source-systemplattform Mox kan hantera både tighta deadlines och nya utmaningar. På mindre än 3 dagar hade vi systemet uppe och anpassat efter det nya regelverket.

Så nu får återigen våra restauranger och matvaruaffärer ett bra ekonomiskt tillskott i en tuff tid, och gymnasieeleverna bra mat även vid distansstudierna.

Den här bloggposten innehåller följande
Mox

Mox är vår open source-plattform som vi använder för system och publika lösningar som kräver mer komplex programmering. Mox är en effektiv, modern och robust plattform och fungerar lika bra till små snabba system som till storskaliga affärssystem.

UCS Mindbite Cloud

UCS Mindbite Cloud erbjuder stabil hosting i såväl delade miljöer som på egna virtuella eller fysiska servrar. Vi hjälper dig med den lösning som passar bäst utifrån dina behov.

Picture of Marcus Alsér
Marcus är säljare och projektledare med lång erfarenhet av att driva både stora och mindre projekt, på jobbet och utanför. En man som bär många hattar; systemarkitekt, försäljare, VD mm. Det kräver stenkoll på alla pusselbitar i det vi gör.