DSC_1064 edit

Välkommen till UCS Mindbite

Linköpingsbaserade UCS IT Solutions (dotterbolag inom UCS Group) bolagiserar sitt affärsområde SK, för systemutveckling. Från och med fredagen den 1 juli 2022 bildas därmed ett nytt dotterbolag inom UCS-koncernen. Det nybildade UCS-bolaget förstärker samtidigt sin marknadsposition genom förvärvet av den välrenommerade digitala byrån Mindbite AB, med säte i Vimmerby.

Målsättningen är att fortsätta leverera produkt- och konsulttjänster för integration, applikations- och systemutveckling, publik webb samt inom dataanalys och beslutsstöd. Genom sammanslagningen kommer företaget få en bred kompetensbank där man arbetar för att optimera kundens digitala existens och verksamhet.

– Det är en mycket stolt känsla att nå nya milstolpar! UCS Group fortsätter sin tillväxtresa både organiskt och genom förvärv av välskötta och lönsamma bolag. Mindbite är ett mycket fint och välskött bolag med 22 år av historik. Jag ser fram emot en spännande resa med vårt nya tillskott, UCS Mindbite, säger koncernansvarig Saied Ghannadan.

– Jag är mycket glad över förvärvet av Mindbite. Vi breddar vår kompetens och geografiska närvaro. Gänget i Vimmerby tillför många års erfarenhet av att bygga komplexa lösningar för att hjälpa kunder på sin digitala resa. Mindbite ger oss helt enkelt mer muskler för att ta oss an större uppdrag. Det här är bara början på en rolig resa som jag verkligen ser fram emot att få leda, säger VD Tobias Wester.

Tobias har en gedigen bakgrund i ledande roller på flera IT-bolag. Nu senast kommer han från expansiva IT-bolaget Configura med kontor både i Sverige och på internationella marker.

Affärsområdet SK tillsammans med Mindbite adderar en ny dimension av värde på marknaden. Tanken med denna expansion är att erbjuda en solid kompetens, hög kvalité samt sätta kundens behov i centrum. Bolagen erbjuder produkt- och konsulttjänster inom IT, dels i projekt, dels mindre konsultuppdrag.

Mindbites grundare och samtliga tidigare ägare kommer att vara kvar och inta ledande befattningar inom organisationen i UCS Mindbite. Tidigare VD Marcus Alsér ämnar ta sig an rollen som produktchef och områdesansvarig för system och integrationer. Robin Månsson blir teknisk chef samt ansvarar för publik webb. Robin Carlsson och Henrik Alsér går in som seniora fullstackutvecklare.

Den här bloggposten innehåller följande
UCS Mindbite AB

UCS Mindbite digitaliserar din tanke. Under den här kategorin postar vi sådant som är generellt för oss.

Tobias Wester
Tobias är vd för UCS Mindbite och har en gedigen bakgrund i ledande roller på flera IT-bolag.