MicrosoftTeams-image (4)

Personporträtt: Marcus Alsér, Produktchef

Storgatan, Stångån, Kosovare Asllani och Astrid Lindgrens-värld. Det är mycket möjligt att det var just Astrid som förde dina tankar bort från Linköping och i stället till en av Smålands centralorter, Vimmerby. Där vi faktiskt ska befinna oss till största del i följande text.

Här grundades det företag som nu är anledning till att dessa rader ens skrivs. Kanske satt Marcus Alsér och Robin Månsson en oktoberdag i början på 2000-talet, och diskuterade någonting som hade med Mindbites uppstart att göra. För det var precis vad som hände någon gång för 22 år sedan. De två unga killarna valde livet som företagare med allt vad det faktiskt innebär. Antagligen hade de då ingen aning om vad som skulle bli av företaget. Men visst fanns det nog önsketankar. Med det driv och målinriktade arbetssätt som textens huvudperson faktiskt besitter kanske inte historian hade kunnat fortsätta på något annat sätt.

Vad är då drivkraften bakom slitet och framgången?
”Att hela tiden bli bättre. Som människa och ledare. Att få vara med och förändra och se resultat av det jobb jag lagt ned. Det gäller både när jag lyckas lyfta medarbetare, andra människor eller få till en riktigt bra funktion eller produkt på jobbet”.

Ordet motgång finns nästan inte i Marcus vokabulär. Där motgångar annars tar plats befinner sig i stället nära besläktade, men ändå helt åtskilda kusinen Möjlighet. En plats att ta lärdom, resa sig och fortsätta jobba vidare i. Men med lite mer kunskap, förnyade insikter, vilka leder till att samma misstag inte görs igen. Marcus mål är att hela tiden utvecklas inom det område han fokuserar på, att träffa intressanta människor i spännande möten, att må bra, och ha roligt på vägen. Gärna med sina tre barn. Därför är det ett otroligt smart drag att befinna sig där barnen är. Vilket Marcus anammat, och passar på att vara tränare åt sin dotters fotbollslag. Ett lag vars resa han följt från vad som kan ha varit första bollkontakten, tills nu när det är dags att spela 9 mot 9 på planen.

HUR hinner man då som trebarnsfar, hårt arbetande person och fotbollstränare att ha en fritid? Det är en fråga som lämnas obesvarad. ATT man hinner, det vet vi däremot. Marcus i sin tur ser nämligen till att hålla sig aktiv genom skidor, sport eller annan motionsform. Kanske tar han sig ut en sväng och jagar eller utövar någon vattensport under sommarhalvåret i sommarstugan en bit utanför Vimmerby.

Det första Marcus gör på morgonen hade kunnat vara att sätta på kaffe, väcka barnen och fixa frukost. Men även här uppvisar han egenskaper värda att beundra, och är enligt egen utsago alltså helt transparent med att det är telefonen som får dagens första och mest färska fokus. Många har mycket att lära av UCS Mindbites produktchef. Han själv inspireras av smarta människor som lyckas förklara något komplicerat på ett enkelt sätt. Kanske är det människor som digitaliserar manuella arbetsprocesser, som gör något svårt enkelt. Alltså de som gör precis det Marcus gör (reds anm.)

Den här bloggposten innehåller följande
UCS Mindbite AB

UCS Mindbite digitaliserar din tanke. Under den här kategorin postar vi sådant som är generellt för oss.

Picture of Tobias Wester
Tobias är vd för UCS Mindbite och har en gedigen bakgrund i ledande roller på flera IT-bolag.