Bild1

Personporträtt: Patric Johansson, Senior mjukvaruutvecklare

Johnny Cash är en artist vars popularitet sträcker sig från Tennessees skräniga pubar, hela vägen till Askersund vid kalla Vätterns nordligaste del. Någonstans i staden vars ursprungsnamn låter något i stil med ”askdungen vid sundet”, bor Patric. Kanske är det Johnnys skrovliga röst som fångar Patrics intresse, eller den fängslande och sympatiska texten till favoritlåten Man in black. Vilket det än må vara så är musiken en otroligt viktig komponent och beståndsdel i Patrics liv, och i synnerhet hans morgonrutin. Det första som händer, strax efter att han har hasat sig ur sängen en mörk januarimorgon, är nämligen att sätta i gång musik, och då helst country.

Sedan 11 års ålder har Patric sysslat med kod. Hos oss på UCS Mindbite tituleras han Senior mjukvaruutvecklare. Med en kompetens som sprider sig brett landar det starkaste, brinnande intresset i PHP och Javacript. Patric uppskattar och är duktig på kreativa lösningar där byggandet bland annat handlar om botar för att förenkla i sin personliga vardag. Den drivande faktorn stavas m o d e r n i s e r i n g och att finna sätt att förenkla processer både i vardag och arbetsrelaterade situationer. Till exempel en webbapplikation fungerande för Android, för att lättare kunna skiva ihop en lista över veckans luncher. Med behjälpliga verktyg kan således vardagen och pressade scheman optimeras, utan att det behöver vara så krångligt för användaren. I byggandet av verktyg och system som kommer till användning och ger ett mervärde till målgruppen, finner Patric mycket av sin drivkraft. Målet är att arbeta direkt mot en produkt han tror på, vilken erbjuder förbättringsmöjligheter och potential att underhålla. Skulle det inte gå som förväntat hanterar Patric motgångarna med tankesättet; ”för att det ska kunna bli bättre behöver det ibland bli värre först”. Det känns ändå som en bra och logisk tanke när det handlar om just kod, behöver vi dra upp rubber duck debugging en gång till?

Det genuina intresset till kod bidrar som förstått även till en flytande gräns mellan jobb och fritid. När tankarna aldrig riktigt slutar att processa, behövs tillfällen då annat tar över. Patric finner dessa tillfällen ute i naturen med vandringar, gärna med en hund nära intill. Eller varför inte med en bordtennismatch?

Trots att hans favoritdryck är en koffeinfylld energidricka med smak av lime (det handlar om Celsius) lyder mottot Patric lever efter ”de’ luuugnt”. Med den kompetens och lösningsorientering han innehar är det förståeligt att det är just detta motto som livet levs genom. Utöver att vara en duktig utvecklare är Patric även en engagerad kollega som är a jour med omvärldsbevakningen i branschen och bidrar med många bra idéer.

Den här bloggposten innehåller följande
UCS Mindbite AB

UCS Mindbite digitaliserar din tanke. Under den här kategorin postar vi sådant som är generellt för oss.

Tobias Wester
Tobias är vd för UCS Mindbite och har en gedigen bakgrund i ledande roller på flera IT-bolag.