API/Integration

API/Integration

Genom att bygga ihop system med hjälp av API:er eller andra integrationer kan man få ut mycket mer av en lösning. Ett API (application programming interface) är en specifikation på hur andra system kan använda och kommunicera med en specifikt programvara.

Skapa en fungerande IT-miljö med ordning och reda, automatiserade flöden, utan att applikationer blir beroende av varandra.

För dig som kund innebär det att vi på ett strukturerat sätt kan utbyta information mellan olika system så att man reducerar behovet av dubbelarbete och dubbla inmatningar. Förr försökte man baka in så mycket som möjligt i ett stort system. Treden och det vi förespråkar är att istället dela upp systemen så att respektive system gör det just det systemet är bäst på, och så kopplas alla system ihop via API eller andra integrationer som finns tillgängliga. På så vis kan man enklare och snabbare byta ut och uppgradera olika subsystem i helheten, utan att behöva börja om från början.

Ett urval av projekt och integrationer vi jobbat med

Här listar vi några av de system vi integrerat mot och några av de kunder som fått hjälp.

Jeeves Service Builder (JBS)

Jeeves Service Builder är ett gränssnitt där man kan skapa strukturerade metoder för att läsa och skriva data till affärssystemet Jeeves. Här har vi bland annat jobbat länge med Mercatus Engineering AB för att göra deras affärsdata mer relevant och överblickbar. Vi har också hjälpt TNC Group att hantera deras stora mängd artiklar och skapa översättningsfiler åt dem.

Fortnox

Fortnox är enligt oss Sveriges bästa ekonomisystem. Både sett till funktionaliteten som erbjuds, men framförallt för att alla delar går att nå via deras API. Det medför enkelt integration med andra system och återigen får respektive system göra det som just det systemet gör bäst. Vi har genomfört flera framgångsrika projekt där Fortnox varit en beståndsdel. Bland de kunder vi hjälpt finns Autolacks Industrilackering, Lundhs Produktion, Jägarnas Riksförbund och Q-Strip med flera.

Visma SPCS

Visma SPCS härstammar från tidigt 90-tal. Något som märks i både programmet och i deras API. Vi har trots de ibland tekniska utmaningarna (det är relativt eftersatt) framgångsrikt även här byggt avancerade integrationer som hämtar och läser data. RM Fönster och Söderport är två exempel på företag vi hjälpt med det.

Trafikverket

I ett flertal projekt har vi jobbat mot Trafikverkets API för att framförallt hämta GIS-data (geografisk data som kan användas som överlägg för för kartor).

Länsstyrelserna

Här har vi vänt på steken och levererat ett komplett API för att de i realtid ska kunna följa antalet viltolyckor som sker i Sverige. Något som är viktigt att få korrekt vid tilldelningen till landets älglag.